Colon și co-autori au raportat că nu au conflicte de interese relevante pentru studiu

Colon și co-autori au raportat că nu au conflicte de interese relevante pentru studiu

Aritmiile atriale au fost tratate cu amiodaronă intravenoasă la nouă pacienți (cu șapte convertindu-se în ritm sinusal). Un pacient care a primit cardioversie cu curent direct a revenit la Afib în câteva minute. Din cauza contraindicațiilor, inclusiv sângerări, anticoagularea a fost administrată doar 12 din 19 pacienți, a remarcat echipa Colon.

Roden a comentat că i-ar fi plăcut să vadă cum arată datele la pacienții non-COVID, și anume la cei cu alte infecții virale severe sau alte pneumonii.

Nicole Lou este reporter pentru MedPage Today, unde acoperă știri despre cardiologie și alte evoluții în medicină. Urma

Dezvăluiri

Colon și co-autori au raportat că nu au conflicte de interese relevante pentru studiu.

Sursa primara

JACC: Electrofiziologie clinică

Referință sursă: Colon CM și colab "Aritmii atriale la pacienții cu COVID-19" JACC Clin Electrophysiol 2020; DOI: 10.1016 / j.jacep.2020.05.015.

A scăpa de cateterizarea vezicii urinare de rutină a îmbunătățit rezultatele pentru persoanele supuse ablației de fibrilație atrială (Afib), a arătat un studiu randomizat cu un singur centru.

Utilizați în funcție de necesități, mai degrabă decât în ​​mod obișnuit, risc redus de cistită, leziuni uretrale, hematurie, disurie sau retenție urinară (56% vs 14%, PJACC: Clinical Electrophysiology.

Predictorii independenți ai rezultatului compozit primar au fost cateterizarea de rutină (OR ajustat 10,5, 95% CI 4,5-24) și sexul masculin (ajustat OR 5,4, 95% CI 2,1-13).

"Plasarea unui cateter urinar intern este standard de îngrijire pentru proceduri chirurgicale mai lungi, în special în cazurile de anestezie generală. Cu toate acestea, în acest studiu, arătăm că utilizarea de rutină a cateterelor vezicii urinare nu este necesară pentru ablațiile Afib și este asociată cu un risc mai mare de rezultate adverse," au concluzionat autorii.

"Deși unele centre încep să evite cateterizarea de rutină, studiul nostru este cel mai mare studiu controlat randomizat care oferă date despre siguranța și eficacitatea acestei strategii," au zis. "Prin schimbarea sistematică a modului în care efectuăm procedurile de ablație Afib, putem afecta pozitiv rezultatele pe termen lung ale pacienților noștri. Acest lucru poate duce la economii semnificative de costuri pentru sistemul de sănătate."

Doar echipamentele de cateterizare a vezicii urinare costă 110 USD per trusă la instituția lor, au spus ei.

Acesta a fost un studiu cu centru unic de 160 de pacienți consecutivi care au prezentat ablația Afib sub anestezie generală la instituția Patel. Toți au primit izolarea venelor pulmonare, aproape jumătate primind o ablație suplimentară a aritmiei.

Procedura medie a durat aproximativ 3 ore, ceea ce poate fi suficient de scurt pentru ca pacienții să meargă fără a avea nevoie de un cateter de vezică urinară pentru a ușura urina.

"Mai multe progrese tehnologice ar putea explica durata procedurii noastre dramatic mai scurte, cu aproape 100 de minute salvate în comparație cu rapoartele timpurii ale ablației Afib," conform anchetatorilor, citând cartografierea cu densitate ridicată, algoritmi de minimizare a irigațiilor, seturi de leziuni cu putere mai mare și durată mai scurtă și flux de lucru îmbunătățit de laborator.

Oamenii au fost randomizați pentru a obține un cateter standard al vezicii urinare sau doar cateterizarea intermitentă dreaptă atunci când ultrasunetele vezicii urinare efectuate la fiecare 4 ore post-procedură au arătat un volum rezidual de peste 400 ml.

Cele două brațe de studiu au împărtășit date demografice similare. Vârsta medie a fost de 63 de ani, iar unul din trei participanți au fost femei.

La analiza subgrupurilor, bărbații au avut o asociere puternică cu rezultate mai slabe dacă au fost randomizați la cateterizarea vezicii urinare (OR 14,6, IC 95% 5,6-38,1). Cu toate acestea, aceasta nu a fost o tendință semnificativă pentru femei.

"Deși analiza subgrupurilor nu a indicat niciun rău la subiecții de sex feminin, cateterizarea a rămas semnificativ asociată cu rezultatul primar în modelul multivariabil chiar și după ajustarea în funcție de sex. Motivul principal pentru utilizarea cateterizării vezicii urinare este îngrijorarea cu privire la retenția urinară și leziunile vezicii urinare / rinichi, iar datele noastre nu arată un risc crescut de retenție urinară cu omiterea cateterului vezicii urinare chiar și în cazuri complexe prelungite," conform echipei lui Patel.

Pacienții cărora nu li s-au administrat catetere de rutină ale vezicii urinare deseori nu au nevoie de unul.

Trei din 80 au primit cateterism direct la sfârșitul procedurii, în funcție de preferința operatorului și fără scanare a vezicii urinare; unei persoane suplimentare i s-a administrat un cateter intern în mijlocul procedurii pentru o mai bună monitorizare hemodinamică și o preocupare pentru insuficiența cardiacă inițială din presiunile de umplere.

Experiența cu un singur centru limitează generalizabilitatea rezultatelor, totuși, potrivit Patel și colegilor săi. Ei au remarcat excluderea pacienților cu Afib cu cancer de prostată sau vezică urinară sau cistită recurentă, printre altele.

Nicole Lou este reporter pentru MedPage Today, unde acoperă știri despre cardiologie și alte evoluții în medicină. Urma

Dezvăluiri

Patel nu a dezvăluit niciun conflict.

Sursa primara

JACC: Electrofiziologie clinică

Referință sursă: Ahmed AS și colab "Evitarea cateterelor vezicii urinare în timpul ablației fibrilației atriale" JACC Clin Electrofiziol 2019

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Dispozitivul de închidere a apendicelui atrial stâng transcatheter Watchman va fi luat din nou în considerare de către un comitet consultativ al FDA pentru prevenirea accidentului vascular cerebral sau a emboliei sistemice la pacienții cu fibrilație atrială nonvalvulară.

Miercuri, panoul de dispozitive pentru sistemul circulator al agenției va analiza dacă noile date acumulate de când FDA a refuzat să aprobe dispozitivul în urmă cu mai bine de 3 ani și jumătate oferă suport pentru aprobare în acest moment.

"Comitetului consultativ i se va cere să evalueze dacă aceste date demonstrează o asigurare rezonabilă de siguranță și eficacitate și abordează profilul beneficiu-risc al dispozitivului Watchman pentru prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice la acești pacienți," conform documentelor de revizuire publicate de FDA înainte de întâlnire.

Primul studiu major care a evaluat dispozitivul Watchman – care este realizat de Boston Scientific (după achiziționarea Atritech) – a fost studiul PROTECT AF, cu rezultate de 2 ani care stabilesc non-inferioritatea dispozitivului față de warfarină pe un compozit de accident vascular cerebral, deces cardiovascular și embolie sistemică. Totuși, acest lucru a fost însoțit de un risc crescut de sângerare și de complicații legate de procedură cu Watchman.

Aceste rezultate au fost suficiente pentru a convinge un comitet consultativ al FDA să recomande aprobarea dispozitivului în 2009 printr-un vot relativ divizat de 7-5. Cei cinci membri ai grupului care votează împotriva recomandării aprobării au dus la riscurile mai mari de siguranță ale dispozitivului.

Cu toate acestea, în martie 2010, FDA s-a opus acelei decizii și a refuzat să aprobe Watchman, invocând probleme de siguranță și alte probleme legate de desfășurarea procesului.

"Deși FDA a recunoscut că studiul PROTECT AF a arătat potențialul beneficiu clinic al dispozitivului Watchman, agenția a concluzionat că rezultatele studiului nu au demonstrat o asigurare rezonabilă a siguranței și eficacității dispozitivului," documentele de examinare menționate.

FDA a colaborat cu compania pentru a proiecta un nou proces – numit PREVAIL – pentru a aborda unele dintre problemele cu PROTECT AF. Noul studiu a inclus pacienți cu risc crescut, i-a exclus pe cei tratați cu clopidogrel cronic, care vizează îmbunătățirea anticoagulării cu warfarină și a cerut ca cel puțin 25% dintre pacienți să fie înrolați de noi operatori și cel puțin 20% să fie înrolați la noile locuri de investigație.

Rezultatele PREVAIL – publicate la începutul acestui an – au arătat că studiul a îndeplinit obiectivul principal de siguranță, cu o rată de 2,2% a decesului, accident vascular cerebral ischemic, embolie sistemică sau complicații care necesită intervenție legată de procedură sau dispozitiv. Rata complicațiilor vasculare în general a fost de 4,4%, aproximativ jumătate din cea observată în AF PROTECT (8,7%).

Dar unul dintre cele două obiective de eficiență coprimare în PREVAIL a fost îndeplinit. Non-inferioritatea dintre Watchman și warfarină a fost stabilită pentru compusul de accident vascular cerebral ischemic sau embolie sistemică, dar nu și pentru compusul de accident vascular cerebral, embolie sistemică sau deces cardiovascular sau inexplicabil.

Pentru a recomanda aprobarea, grupul FDA va trebui să ia în considerare integralitatea dovezilor, inclusiv rezultatele inițiale PROTECT AF, datele dintr-un registru de acces continuat care a urmat PROTECT AF, rezultatele PREVAIL și rezultatele pe termen mai lung ale PROTECT AF care au fost raportate la începutul acestui an. La aproximativ 4 ani de urmărire, rata de accident vascular cerebral, deces cardiovascular sau embolie sistemică a favorizat în mod semnificativ Watchman față de warfarină, prima dată când s-a observat o diferență semnificativă între cele două tratamente.

Panoul va discuta urotrin preț, de asemenea, indicația propusă de Boston Scientific pentru dispozitiv: "Terapia de închidere a apendicelui atrial stâng Watchman este destinată prevenirii emboliei trombului din apendicele atrial stâng și astfel reduce riscul de accident vascular cerebral, embolie sistemică și deces cardiovascular la pacienții cu risc crescut cu fibrilație atrială nonvalvulară care sunt eligibili pentru terapia cu warfarină, dar pentru care riscurile prezentate de terapia cu warfarină pe termen lung depășesc beneficiile."

Această indicație a fost convingătoare când warfarina a fost singurul agent anticoagulant disponibil, dar în anii în care Watchman a dezvoltat trei anticoagulante orale mai noi, așa-numitele NOAC, au venit pe piață: dabigatran (Pradaxa), rivaroxaban (Xarelto) și apixaban (Eliquis), o schimbare maritimă care poate face din toleranța la warfarină un punct critic.

De la American Heart Association:

Știri științifice din ACC 2013: PREVAIL â ???? Rezultate finale: închiderea apendicelui atrial stâng versus warfarină în FA non-valvulară

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

Pentru stopul cardiac refractar în afara spitalului datorat aritmiei ventriculare, boala coronariană complexă este frecventă, dar revascularizarea rapidă și suportul de viață extracorporeal (ECLS) pot spori supraviețuirea, a sugerat un studiu cu un singur centru.

Dintre 62 de astfel de pacienți consecutivi care au îndeplinit criteriile de transport EMS, un nou protocol de transport precoce la un laborator de cateterizare cardiacă pentru ECLS și revascularizare a fost asociat cu o rată de 42% a descărcării în viață cu statut de performanță cerebrală favorabilă funcțional din categoria 1 sau 2 (26 din 62 ).

Many times, it is possible to get one that is free or https://www.affordable-papers.net/ for free.